vamos a estocolmo

eftersom jag är helt ledig idag, och inte åker till stockholm ( ♥ ) förrän kl 14:05 så va det ett ypperligt tillfälle att gå ut på kajplats igår. sagt och gjort, eller efter typ 1½ timmes telefonstalking med katja. hon e svår att få tag på ibland minsann.



skulle egentligen packa färdigt igår, så att det bara va till att känna sej bakis idag å vakna sådär vid 12:30. men icke. upp halv 9. fast fan, jag har ju inte packat klart än! PACKA!
men snart e jag hos min emo. så det så!


y - now available in black!

67872-260

nu blev jag trött på det blonda/svarta. så det blev helsvart. eller egentligen mörkmörkbrunt.
fint va?

tipz! 2006-09-26

ännu en gång ett tips från katten... gör du inget annat om dagarna katja?  kukmode

tomorrow starts today

dagens soundtrack: mobile - see right through me ( track )

yet another weekend at end

gick upp okristligt tidigt lördagmorgon eftersom jag och mamma skulle stå i folkets park och sälja på loppis. 0530 ringde klockan och det va inget att be för. men skoj va det! och lite pengar tjänade man allt ihop.

sen va det dags på kvällen att besöka kb ( SURPRISE!! ). eva skulle hämta sitt vip. väl inne på kb va det helt omöjligt att hitta eva i vimlet. och full va hon minsann. jag och anna gav upp strax innan 3 å gick till intergrill för att äta den äckligaste kycklingkebaben nånsin. och dyr va den, fy!



tipz! 2006-09-22

cats that look like hitler, det e bara katten som kan tipsa en om sånna sajter. håll till godo!

och en lite bonus musikvideo, finskt 80-tal!

loppis

kom på loppis hos mej i folkets park imorgon!! mellan 0800-1500

67872-256

tipz! 2006-09-21

spel på nätet är alltid skoj, hittade ett roligt på www.king.com. lite som tetris, men man ska para ihop likadana block. nåväl, testa! match blocks

tipz! 2006-09-20

designa dina egna pins. har dock inte testa tjänsten själv, men konceptet verkar skoj: www.knapp.nu

ida blue eye

blue eye
ja, jag har en brun fläck i mitt öga. och ja, det är jätte häftigt...

let's generate some heat

dagens soundtrack: thermostatic - reasons ( track )


tipz! 2006-09-18

finfina hörlurar. jag gillar skarpt dom ljusrosa, passar ju utmärkt till min rosa podski!


www.skullcandy.com


VIP-kväll på KB

japp, då va Dagen D kommen. jag skulle hämta mitt kära VIP-kort på KB. först lite sällskap och alkohol hos evish med anna.



jag råkade bryta min vinkork när jag skulle öppna flaskan, så med lite kreativitet för att inte få massa korksmulor i drickat, volia!



inne på kb träffade vi ju thomas oxå, han va väldigt glad, som vanligt



sen blev det att köpa ostbullar och cykla hem och sova.

fields med mor

det blev ingen utgång i lund för anna och jag i fredags. det blev lite sent för att dra int ill nation plus att vi blev lite fulla och trött efter de 2 ( oroväckande ) groggarna anna hade med sej. blev att kolla på 'plötsligt i vinslöv' och sedan sömn. dock missade vi det bästa på hela filmen. anna somnade och jag pratade lite i telefon just då. nåväl. världen gick INTE under.

segt att vakna på lördagmorgon. men jag å anna köpte med oss lite bullar etc och åkte bort till västra hamnen för att innjuta lite frulle. mysig liten utflykt. dock va jag dum nog att glömma kameran hemma. suck. one-in-a-life-time-moment liksom.

sen blev det att åka till fields, dk med mor min.
inget rligt blev inköpt för min del ( förutom lite vin ). men roligt att komma dit ändå.

67872-244

y och hennes förhållande till KB

67872-243

ända sedan åldern blev någerlunda inne för y blev KB direkt hennes favvoställe av nattklubbar.
under intensiva peridoder hände det att y närvarade på KB 3 ggr/vecka. men under de mer lugna perioder hände det att hon infann sej där endast ett par gånger i månaden. det dåliga samvetet växte inom henne om det gick mer än 2 helger i sträck utan att hon stod på KB:s mark. ekonomin och tråkiga vänner har ibland hindrat henne från att deltaga på de festliga aktiviter som försigår på KB.
för några helger sedan va y på KB med sen vän annie the doll, det va stammis-kort-bytar-dag. men det fanns även tillfälle för de människor som ej har stammis-kort att ansöka. eftersom y tillhör den kategorin, gjorde y med glädje en ansökan. och idag fick y ett glatt mejl där det stod att hennes ansökan gått genom.

ni kan ju tänka er glädjen som just nu finns inom y...


kabbåjsare

67872-242

mina nya fina cowboyboots. yiihaaa!

sommaren är över

även om det fortfarande är sommarvarmt ute så får man väl ändå kalla sommaren för finito. iaf på kalendern.  jag sammanställde innan sommaren en liten ( väldigt liten ) lista på saker jag skulle åstadkomma under sommaren. dessa fyra saker. jävligt blandade och icke-relaterande.

- åka till roskilde och bli av med min festivaloskuld [ check, roligaste veckan detta året ]
-
skriva klart mitt CV och därmed börja söka jobb check, t.o.m att jag har fixat extrajobb nu ]
-
bli förälskad [ check, i the moe ]
-
trampa trampebåt i kanalen under en varm sommarhimmel [ mission not completed ]

dvs, 3 av 4 möjliga. helt okej betyg. visserligen har jag gjort en massa annat skoj i sommar men de fanns inte med på listan och får därmed icke tas upp här.


tipz! 2006-09-14

för att bota lite tristess i vardagen: tjuvlyssnat.se

det är för övrigt min namnsdag idag. tack larsen som påminde t.o.m. mej!

två rara tjejer söker umgänge

det va ju så underbart väder igår att man va tvungen att ta vara på det. jag tänkte att jag å eva minsann kunde sätta oss i folkets park på eftermiddagen å njuta. men då va eva ute å vandrade. sen när hon kom hem så va jag tvungen att vila, sen va eva tvungen att äta, etc. framemot 8-snåret så kom vi iaf till folkan. helt tomt, men det va ju en ljuv kväll. lite vin och gott snack. mest va det ju för att fira att vi båda har fått jobb nu under hösten. jag har dock inte bestämt mej än för vilken av två 'tjänster' jag ska ta. men jag återkommer med uppdatering inom det området.

jag och
evish har för övrigt kommit på att vi snart e ensamma kvar i malmö. inte kul. alla flyttar härifrån. hur skaffar man nya vänner? kan man leta nya vänner? ungefär som man raggar efter killar på krogen, eller hur gör man? går man fram till en potentiell vän och säger 'tjena, vill du hänga med hem å lyssna på musik å snacka lite skit?' eller kan det misstolkas? och, som vårt fall, om vi nu är två st som söker vänner och vi båda går fram till denne potentielle vännen. kan det misstolkas ännu mer kanske? gaaah!

tipz! 2006-09-13

en rolig liten video. klassiker som har följt med i hjärtat i flera år: the end of the world

- fucking kangaroos...

tipz! 2006-09-12

en liten söt video på youtube: vad tyst det blev

ett sånt därn kalas ni vet

18 högljudda personer i en lite etta på kobjer en lördagkväll kan bli mysigt. och trångt. men skoj hade vi. stina fyllde gammal och hade kalas för släkten. god mat, ansträngade musiktävlingar och massa alkohol. wundefull. sedan skulle jag och stina egentligen gå på nation, men släkten gick ju nästan aldrig hem så det blidde försent. vi åkte till stortorget istället. en sväng på herkules och sedan en god drink på &bar. sedan nattamaud på McD. en helgjuten lördag med andra ord.



och jag hade mitt nya ultraröda läppstift på mej. dock lyste det lite mer på foto än in real.

en fredag i den vita färgens tecken

spenderade min lazy-friday med stina för att hjälpa henne förberedda inför hennes kalas. lagade en massa mat och snackade sheiβe.
67872-235


ikväll blir det det ovannämde kalaset chez stina, men först en runda på staden alla gator och torg med mor min. på återseende.

one night with old friends

katja och ida röd övertalade mej om att hänga med till kajplats. sagt och gjort. katja, ida och karen kom hem till mej för lite tjejsnack och alkoholintagning. sen bara det av mot kajplats. gratis inträde och überbilliga drinkar. fick två drinkar (6:or), en xider och en shot för ynka 70 spänn. wunderfull!

67872-225


träffade på en massa gamla klasskompisar. lite skoj faktiskt. eller väldigt skoj tror jag nog.



jag tror att det bar av till scandic för de flesta när kajplats väl stängde. men det lockade inte så värst för mej. har försökt otaliga gånger att komma in, men bara lyckats en gång. antingen för att jag varit för ung ( sure, dom har ju 24-årsgräns. men det har väl inte hindrat någon innan? ), haft militärbyxor, haft keps, haft sneakers, varit för full, haft för fulla kompisar. you name it. dom kommer alltid på bra ursäkter. så denna gången gav jag upp redan innan. tvi!


vandring i skogen

en liten tripp blev det ut till bokskogen idag med eva. synd att det va kasst väder med regn. men som dom säger, det finns inget dålig väder bara dåliga kläder.



födelsedagspubkvällmedvänner

va på möllan igår med eva och madde för att fira till det på min födelsedag. tog lite foto med min nya fina kamera. har precis lärt mej hur man för över å redigerar dom med det nya programet på datorn. jihoo!

67872-216


jag har by the way oxå klippt mej. blev nöjd. väldigt kort lugg dock. men som sagt. nöjd.

tyckte solnedgången var så fin utanför mitt fönster oxå. fast visste itne riktigt med vilken inställning jag skulle ta fotot  med. men det e sånt man lär sej med tiden.

67872-215

tipz! 2006-09-05

klassiker: dagensskiva.com

där kan man hitta recensioner om kända, okända och ökända album. check it out!


för det e ju trots allt...

jag råkade köpa lite skivor idag på lunchen. körde ut till skivlagret för att köpa placebos senaste skiva. men jag råkade köpa 9 ( nio ) st. iiih!
det blev:

placebo -
meds [2006]
placebo - once more with feeling [2004]
the killers - hot fuss [2004]
the dandy warholes - thirteen tales from urban bohemia [2000]
hell is for heroes - the neon handshake [2003]
cornershop - handcream for a generation [2002]
suede - a new morning [2002]
moses - tales for the better known [2002]
prodigy - always outnumbered, never outgunned [2004]

mums, å hela kalaset gick inte mer än på 450 spännos... men jag får lov! för det e ju trots allt min födelsedag idag.


BIRTHDAY CHILD

idag fyller jag minsann år. mäkta 22 år. gratta mej, annars blir jag lite ledsen.

67872-125

hektisk helg

min fredag ägnades åt att städa inför mitt middagskalas för familj på söndagen. damssuga, dammtorka, moppa, diska, skura, greja. you name it! länge sen jag vistades ensam på en helg-kväll. en annorlunda känsla minst sagt. men jag överlevde!

kb på lördagkväll med annie -the doll. kul kul. kanske jag till och med kan fixa ett VIP-kort. det hade varit guld!

digitalkamera

födelsedagsmiddagen på söndag blev kanon. fina presenter bla ny
digitalkamera. woho! nu ska jag bara lära mej alla finesser. fick dessutom ett samtal om en jobbintervju igår. ska dit på tisdag. ska bli spännande. kanske jag ända kan få tag på lite extra pengar.

mitt kära namn

tydligen så är 'ida' det  fyrtiotredje ( 43:e ) vanligaste tjej(för)namnet i sverige. hoppsan. där ser man. jag som trodde att det var lite mer unikt. men icke.

you bring death and destruction to all that you touch

...our freedom is consuming itself,
what we've become is contrary to what we want...

[ muse - take a bow ]

åh nej! snart blir jag gammal och grå. bara 3 ynka dagar kvar nu. dubbeltvåa. fytusan. lika bra att beställa gravplats nu. okej, riktigt så farligt e det kanske inte. men ålders
ångest på hög nivå.

glöm nu inte gratta mej på måndag. fybubblan om ni glömmer det!