solsken inbokat

så, ni kan vara lugna mina vänner. jag har bokat in solen nu till helgen så att vi kan sitta i parken och förfesta eller vadsomhelst annat skoj man kan göra i solskenet. jag missade ju sommaren första varma dagar som fläktade förbi här för några veckor sen pga min sickness... så nu när jag e frisk och kan festa igen så behöver jag bannemej lite sol och värme.

solen är härmed paxad för malmö ( innerstad ) 2-4 / 6 -06. otur för resten av sverige, men ni vet, först till kvarn...






blidde en runda på stadens gator med kristina i eftermiddags. i tankarna var ett par nya byxor, men som ett paraply i ett ösregn, en kram i en dyster stund eller som kudde när man är dödstrött såg jag dom...



har varit på jakt efter denna modellen ett tag, men inte haft råd. så vips så hittar jag dom på rea. fjuttiga 299 spänn... hade kanske tänkt mej helt vita eller rosa, men lite gult fick det bli.

goodbye phonebill, hello new shoes!

ölfylld vattenkanna & vattenfylld rockring

jag måste få säga att mina otippade förfester alltid brukar sluta i underbar kaos. bisarra samtalsämne, ölhävning ur diverse redskap och lite hårdträning med rockring är ett utdrag ur onsdagens förfest innan ministry of sound. när vi väl kom till slagthuset var kön enorm och naturligtvis började det spöregna. men men, skam den som ger sej. vi står allt snällt i kön och kommer så småningom in. och tur va det, för massa skoj blidde det. hemgång vid 6.00 på morgonen med solsken i blicken, lite smått ångestgivande.



bild 1: erik dricker öl ur min vattenkanna.
bild 2: andreas ( även kallad 'anders the ragger' ) rockar loss.
bild 3: även madde försöker sej på min rockring. att nämna är att min rockring av nån konstig anledning är fylld med vatten. kanske för tyngdens skull eller bara för att jävlas, för helvets-svår är den att hålla på plats.

hur som helst. en väldigt trevlig onsdagskväll. låg avdäckad nästan hela torsdagen. för att sedan jobba fredagförmiddag, sova bort hela fredageftermiddag och sedan glo på film med jocke på kvällskvisten.

ikväll ( läs lördag ) blir det att fira pernilla ( som fyller mäkta 20 år ) nere i höllviken och därefter åka tillbaka in till malmö för att närvara på kb:s nattklubb.

grattis puffy-buffy!

the perfect shade of pink

...the anesthetic never set in and I'm wondering where
the apathy and urgency is that I thought I phoned in...

[ panic! at the disco - camisado ]

okej, så lundakarnevalen var en besvikelse. iaf sett som en karneval. massa kö till alla tälten, ösregn och blask. däremot e det inte sagt att jag inte hade skoj. det hade jag minsann. blev mycket baskstagehängande mit schtein and company i karaoketältets bakficka. enda bandet som blev sett var i´m from barcelona. men huu vad bra dom va, trots spöregn. tanken var att jag och pernilla skulle tillbaka till malmö framemot kvällskvisten för att gå på inkonst ( skatetävlingseftefest med massa söta skejtare) dock blev inte fallet sådant utan en ydha blidde trött och seg efter regnet. och en pernilla fick gladeligen åka hem.

idag har jag således ( underbart ord va? ) jobbat, hållit pernilla i handen medan hon frivilligt tog hål i tungan och efter det blev det lite smycketillverkning varvat med lite sömn. underbart roliga mina dagar är nuförtiden. ( ironi; min ständigt återkommande vän/fiende )

imorron är det dock ministry of sound-grej på slagthuset. det ska bli skoj. hade jag tänkt.

adios amigos.


there's a lot of things to do before you die

åååh! pernilla! varför går du runt å tatuerar & piercar dej hela tiden?

jag får sån ångest. och jag skyller på pernilla som satt dessa tankarna i rullning igen. väck inte de björnar som sover! ( härligt att kunna skylla på någon ) jag har ju planerat ytterliggare tatuering i flera år nu. men jag har ju blivit så avskräckt efter min första tatueringsupplevelse. nu vågar jag knappt. och fler piercingar. jodå, det har funnits i tankarna ett tag oxå. men, hur dum e man egentligen när man frivilligt ber någon göra hål i en själv? megadum! men ändå så gör man det. vill ju dels pierca bröstvårtan, men ajaj vad ont det måste göra. vill även pierca
'industrial' ( det ska tydligen heta så ) i örat. genom brosk och skit. och så e det två hål på samma gång liksom. ajaj. fast, jag kan med gott samvete skjuta upp det ytterliggare. inte bra att tatuera sej nu inför sommaren, när man ska sola och bada. inte bra att varken pierca eller tatuera sej nu när jag e svag ( haha ) efter min körtelfeber. min kropp lär ju behöva några månader ( och det är faktiskt sant ) på sej att läka ordentligt. så mina självförvållande smärtplaner får vänta till sommaren lider mot sitt slut.

men åh, vad jag vill! typ nu!


...I'm sitting uninspired somewhere else
hiding my bones, reaching for the time
well you don't build a city in a day
but in twenty years you should have something...

[ johnossi - glory days to come ]

dagens tanke

varför uppfinner inte någon smaksatta kuvert? den flärpen man slickar på när man ska försluta ett brev smakar ju pecka. kunde vara typ mint. eller citron. eller whatever. bara nåt!
nåväl, det va en liten tanke från en liten hjärna.

ofrivillig vit månad

...we don't always want what's right...

[ the shins - pressed in a book ]

happ, då var jag inne på min fjärde vecka utan alkohol. börjar kännas konstigt. har nästan glömt bort hur alkohol smakar. eller hur den påverkar sinnet ( och kroppen ). kommer bli mäkta spännande att dricka alkohol igen. tjiho, nästan som att vara fjortis och vara med om sin
första fylla. tagit blodprov idag för att kontrollera mina levervärden. hoppashoppashoppashoppas att jag kan dricka nåt lite alkohol-haltigt nästa helg då det e lundakarnevalen.  massa fina artister ska ju uppträda. så även om jag inte får konsumera alkohol så måste jag ju närvara. måste ses på ovanstående karneval:

i´m from barcelona
the sounds
christian kjellvander
sandy mouche
the ark

nog om karnevalen. min kära vän marielle har äntligen tagit steget och flyttat hemifrån. och den nya bostaden är belägen väldigtväldigt nära mej, väldigtväldigt bra planerat måste jag säga. hon + pojkvän har flyttat in nu i helgen. och sen ska ju pernilla och krisse flytta in i cillas lägenhet under sommaren. otroligt fint planerat det med. jippi, massa gott folk ultranära mej nu! ikväll ska jag tvätta. wohej, det har jag sett framemot i flera veckor ( lite kan man väl överdriva? ).

och ja, idag gillade jag väldigtväldigt mycket ihopsatta dubbelord.


...I got soul, but I'm not a soldier...

[ the killers - all these things that I´ve done ]

mitt återkommande beroende

så, då vart man fast i sudokuträsket igen. jag som lyckats komma ifrån det redan en gång. men men, som med de flesta beroendeframkallande vanor så är återfall väldigt vanligt. speciellt när man är sjuk så länge som jag varit.

- va?
- sjuk?
- e det sant?
- det har jag missat!
- verkligen sjuk?
- hon har ju inte nämt nåt om det tidgare!
- ojoj, körtelfeber?
- det låter jätteallvarligt!

( liten ironi-parantes )

jag har ju inget att göra! så jag sökte tröst hos min godtrogne vän sudokun. jag försökte stå emot det i flera dagar. men även solen har fläckar. satan att jag ska vara så duktig bara. köpte en ny sudokubok igår, med bara svårighetsgraden 'svart bälte' och precis som det låter ( ooooh ) så e det tydligen det svåraste. men dom löser jag ju som på löpande band. finner knappt nån njutning i det längre. jag måste ha nåt starkare! svårare! djupare! det e till och med så att jag parallell-löser flera stycken samtidigt. vart ska det här sluta nånstans? jag har börjat drömma om siffror nu oxå. det e det enda som flyger omkring i tankarna på mej. antingen så är det riktigt ritkigt kört för mej. eller så har jag bara fruktansvärt tråkigt om dagarna.
nåväl, nu har jag slitit ögonen för länge från mitt kära sudoku.

måste...
...fortsätta...
...lösa...
...sudoku...
...nuuuuuuuu.